Kruununprinsessa Victoria

Ruotsin kruununprinsessa ja Länsi-Götanmaan herttuatar Victoria Ingrid Alice Désirée syntyi 14. heinäkuuta 1977 kuningas Kaarle XVI Kustaan ja kuningatar Silvian vanhimmaksi lapseksi.

Kruununprinsessa Victorialla on kaksi pikkusisarusta, jotka ovat kaksi vuotta nuorempi prinssi Carl Philip ja viisi vuotta nuorempi prinsessa Madeleine. Kruununprinsessa Victoria kastettiin 27. syyskuuta 1997 Tukholman linnankirkossa. Hän sai kummeikseen Alankomaiden kuningatar Beatrixin (nykyisin prinsessa Beatrix), tätinsä prinsessa Désiréen, Norjan kuningas Haraldin ja Ralf Sommerlathin.

Kruununprinsessa Victoria kihlautui ystävänpäivänä vuoden 2009 helmikuussa Daniel Westlingin kanssa, jonka hän oli tuntenut vuodesta 2001 asti. 19. kesäkuuta vuonna 2010 Victoria ja Daniel menivät naimisiin Tukholman suurkirkossa. Nykyään pari asuu Solnassa sijaitsevassa Hagan linnassa yhdessä kahden lapsensa kanssa.

Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin ensimmäinen lapsi syntyi 23. helmikuuta 2012 ja sai nimekseen Estelle Silvia Ewa Mary. Hänet kastettiin Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa toukokuussa 2012. Prinsessa Estelle sai pikkuveljen, kun Oscar Carl Olof saapui maailmaan 2. maaliskuuta 2016 ja hänet kastettiin Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa toukokuussa 2016.

Mainokset