Perjantaina 16. helmikuuta 2018 kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel matkustivat Liettuaan juhlistamaan maan satavuotista itsenäisyyttä. 

Kruununprinsessaparin päivä alkoi pääkaupungissa, kun Vilnassa sijaitsevassa presidentinlinnassa maan presidentti Dalia Grybauskaitė toivotti tervetulleeksi.

Vilnassa järjestettyihin virallisiin seremonioihin osallistui kruununprinsessaparin lisäksi muun muassa Suomen presidentti Sauli Niinistö ja muita eurooppalaisten maiden presidenttejä sekä arvovieraita.

Tämän jälkeen vuorossa oli seremonia, jonka aikana Viron, Latvian ja Liettuan liput nostettiin salkoon ja sitten soitettiin yli sataa kirkonkelloa koko Liettuassa samaan aikaan.

Ohjelmassa oli seuraavaksi katolilainen messu Vilnan tuomiokirkossa. Messua johti katolilainen arkkipiispa Gintaras Linas Grušas.

Tuomiokirkon jälkeen vuorossa oli sen läheisyydessä sijaitseva Suuriruhtinaitten palatsi, jossa nautittiin lounas. Kyseinen palatsi on rakennettu Puola-Liettuan huippuaikoina, 1600-luvulla. Lounaan isännöi Liettuan presidentti.

Lounaan nautittuaan kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja maan presidentti Dalia Grybauskaitė tapasivat keskenään.

Kolmikon tapaamisen aikana keskityttiin puolustukseen, energiaan ja sosiaaliturvaan.

 


Kruununprinsessapari vierailee Baltian maissa 2018

Tammikuussa 2018 Ruotsin hovi ilmoitti, että kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat vuoden 2018 aikana kaikissa Baltian maissa (Viro, Latvia sekä Liettua) niiden satavuotisjuhlien kunniaksi.

Tähän mennessä Victoria ja Daniel ovat vierailleet seuraavissa maissa:

Jäljellä on vielä Latvia, jossa kruununprinsessapari vierailee 27. huhtikuuta ja Viro, jossa kruununprinsessapari vierailee 19. elokuuta.


 

Mainokset