Uutiset

Vierailu Liettuaan

Perjantaina 16. helmikuuta 2018 kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel matkustivat Liettuaan juhlistamaan maan satavuotista itsenäisyyttä.

Kruununprinsessaparin päivä alkoi pääkaupungissa, kun Vilnassa sijaitsevassa presidentinlinnassa maan presidentti Dalia Grybauskaitė toivotti tervetulleeksi.

Vilnassa järjestettyihin virallisiin seremonioihin osallistui kruununprinsessaparin lisäksi muun muassa Suomen presidentti Sauli Niinistö ja muita eurooppalaisten maiden presidenttejä sekä arvovieraita.

Tämän jälkeen vuorossa oli seremonia, jonka aikana Viron, Latvian ja Liettuan liput nostettiin salkoon ja sitten soitettiin yli sataa kirkonkelloa koko Liettuassa samaan aikaan.

Ohjelmassa oli seuraavaksi katolilainen messu Vilnan tuomiokirkossa. Messua johti katolilainen arkkipiispa Gintaras Linas Grušas.

Tuomiokirkon jälkeen vuorossa oli sen läheisyydessä sijaitseva Suuriruhtinaitten palatsi, jossa nautittiin lounas. Kyseinen palatsi on rakennettu Puola-Liettuan huippuaikoina, 1600-luvulla. Lounaan isännöi Liettuan presidentti.

Lounaan nautittuaan kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja maan presidentti Dalia Grybauskaitė tapasivat keskenään.

Kolmikon tapaamisen aikana keskityttiin puolustukseen, energiaan ja sosiaaliturvaan.

29. tammikuuta Ruotsin hovi ilmoitti, että kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailevat vuoden 2018 aikana Baltian maissa niiden satavuotisjuhlien kunniaksi.

Latviaan kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel matkustavat perjantaina 27. huhtikuuta ja Viroon 19. elokuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s