Tiistaina 30. tammikuuta – keskiviikkona 31. tammikuuta 2018 Britannian hallituksen toimeksiannosta prinssi William ja herttuatar Catherine tekivät vierailun Ruotsiin. 

Vierailun ensimmäisenä päivänä kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia yhdessä kruununprinsessa Victorian sekä prinssi Danielin kanssa vastaanottivat prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen Tukholman kuninkaanlinnassa.

Yhdessä kuninkaalliset nauttivat kuningasparin tarjoaman lounaan.

Embed from Getty Images

Lounaan jälkeen herttuapari yhdessä kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kanssa käveli Tukholman vanhassakaupungissa sijaitsevalle Stortorgetille, jonka jälkeen he vierailivat vuonna 2001 perustetussa Nobel- museossa.

Embed from Getty Images

Museeon heidät vastaanotti Nobel- museon johtaja Olov Amelin. Museossa heidän tapaamiaan ihmisiä olivat muun muassa Ruotsin korkeakoulu- ja tutkimusministeri Helene Hellmark Knutsson sekä Ruotsin akatemian sihteeri Sara Danius.

Museovierailun aikana kruununprinsessapari ja herttuapari saivat kuulla esittelyn muun muassa Alfred Nobelista, joka oli ruotsalainen kemisti, insinööri ja dynamiitin keksijä. Testamentissaan hän määräsi omaisuutensa käytettäväksi Nobel-palkintoja jakavan säätiön perustamiseksi.

Embed from Getty Images

 

Museovierailun jälkeen illalla nelikko vielä osallistui Iso-Britannian suurlähettilään tarjoamalle päivälliselle. Paikalla oli myös esimerkiksi Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sekä hallituksen ja kulttuurielämän edustajia. Päivälliselle oli kutsuttu myös tunnettuja näyttelijöitä kuten Stellan Skarsgård ja Alicia Vikander.

Embed from Getty Images

Vierailun toinen päivä alkoi Karoliinisesta instituutista, jossa prinssi William, herttuatar Catherine, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel vierailivat.

Vierailun aiheena oli lasten ja nuorten psyykkiset sairaudet ja vierailun aikana keskusteltiin muun muassa liikunnan ja mielenterveyden yhteydestä.

Karoliininen instituutti vastaa yli 40% ruotsalaisesta lääketieteellisestä tutkimuksesta. Vierailun aikana kuninkaalliset pääsivät tutustumaan muun muassa Youth Aware of Mental Health (YAM) -yhteistyöprojektiin, joka tähtää 14-16 -vuotiaiden nuorten mielenterveyden tukemiseen.

Embed from Getty Images

 

Tämän jälkeen oli vuorossa Matteuskolan, Tukholmassa sijaitseva peruskoulu. Kyseinen koulu on perustettu vuonna 1902.

Koulun opiskelijat ovat esikoululaisia sekä ala-asteen ja yläasteen oppilaita. Kuninkaallisten lisäksi paikalla oli Ruotsin opetusministeri Gustav Fridolin.

Koululla herttuatar Catherine, prinssi William, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel pääsivät itse näkemään, miten YAM- projekti toimii käytännössä.

Embed from Getty Images

Kouluvierailun jälkeen vuorossa oli Nordiska Kompaniet (NK) Tukholmassa. Tavaratalossa he saivat tutustua interaktiiviseen näyttelyyn, jonka aiheena oli brittiläinen design. Lisäksi he tapasivat Ruotsissa toimivia brittiläisiä design- ja muotialan yrityksiä ja heidän edustajiaan.

Embed from Getty Images

Iltapäivällä prinssi William ja herttuatar Catherine saapuivat kyläilemään kruunuprinsessa Victorian ja prinssi Danielin sekä heidän lastensa luo Hagan linnaan.

Ruotsin hovi julkaisi teehetkestä kolme kuvaa, joissa myös prinsessa Estelle ja prinssi Oscar ovat mukana.

Illalla vuorossa oli vielä Fotografiska. Kyseisessä valokuvataiteen museossa järjestettiin tapaaminen, johon osallistui kutsuvieraita muun muassa musiikin, taiteen ja urheilun maailmasta.

Embed from Getty Images

Mainokset