Uutiset

Prinssi Gabrielin ristiäiset

Perjantaina 1. joulukuuta 2017 Ruotsin kuninkaalliset osallistuivat prinssi Gabrielin ristiäisiin Drottningholmin linnankirkossa.

Ristiäisissä olivat läsnä kuningaspari ja kruununprinsessapari lapsineen sekä prinsessa Madeleine ja hänen miehensä Christopher O’Neill. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia saapuivat paikalle kirkkoon yhdessä prinssi Alexanderin ja prinssi Gabrielin kanssa.

Paikalla oli siis koko Ruotsin kuningasperhe lukuun ottamatta ottamatta prinsessa Madeleinen lapsia prinsessa Leonorea ja prinssi Nicolasta. Ristiäisissä olivat läsnä myös prinsessa Sofian perhe ja synnytyksessä mukana olleet lääkärit. Vieraslista kokonaisuudessaan on luettavissa hovin virallisilla sivuilla.

Kasteen toimitti arkkipiispa Anders Wejryd yhdessä piispa Johan Dalmanin ja hoviseurakunnan pastori Michael Bjerkhagenin kanssa.

Prinssi Gabriel sai kummeikseen tätinsä prinsessa Madeleinen sekä prinsessa Sofian siskon Sara Hellqvistin. Lisäksi prinssi Gabriel sai kummeiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian ystävät Oscar Kylbergin ja Carolina Pihlin sekä kuningatar Silvian veljenpojan Thomas de Toledo Sommerlathin. Prinssiparin valitsemat kummit julkaistiin hovin virallisilla sivuilla päivää ennen ristiäisiä.

Pääset lukemaan lisää prinssi Gabrielin ristiäisistä hovin nettisivuilla, jonne on lisätty oma sivu ristiäisiä varten.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Ruotsin hovi on myös julkaissut viralliset potretit ristiäisistä. Valokuvat on ottanut valokuvaaja Erika Gerdemark, joka on kuvannut kuningasperhettä usein aiemminkin.

Ensimmäisessä kuvassa ovat prinssipari lapsineen sekä heidän seuranaan prinssi Gabrielin isovanhemmat. Toisessa kuvassa ovat prinssiparin ja prinssi Gabrielin lisäksi kummit. Kolmannessa kuvassa ovat prinssi Carl Philipin, prinsessa Sofian ja prinssi Gabrielin lisäksi heidän sisaruksensa. Neljännessä kuvassa on ainoastaan prinssipari lapsineen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s